Waarborgen en wet Breyne?

De wet Breyne is een woningbouwwet van 9 juli 1971 ter bescherming van de koper. We nemen deze wet uiteraard altijd op in onze overeenkomsten voor woningen/appartementen die nog gebouwd moeten worden of in opbouw zijn.
Inhoud van deze wet:

-          Het aangekochte goed moet nauwkeurig omschreven zijn met bijhorende plannen en lastenboek.

-          De exacte, vaste prijs moet worden vermeld.

-          De wijze van betaling; de klant betaalt in schijven en enkel voor wat is uitgevoerd. Men betaalt NOOIT iets op voorhand.

-          De startdatum en einddatum van de werken + een boeteclausule waar de klant recht op heeft, mocht het goed niet tijdig klaar zijn.

-          De wijze waarop de oplevering geschiedt (voorlopige oplevering + definitieve oplevering).

-          Strenge aansprakelijkheidsregels: de bouwpromotor is niet enkel aansprakelijk voor verborgen gebreken, maar blijft ook 10 jaar aansprakelijk wat betreft de bouwconstructieve aspecten.

-          De bouwpromotor zorgt voor een voltooiingswaarborg. Dat betekent dat voor woningen die nog niet afgewerkt zijn op het ogenblik van de aankoop Gilen Woonprojecten een waarborg stelt voor de bouw en afwerking van de woning.

Als erkend aannemer worden wij constant gecontroleerd op onze integriteit, kwaliteit en financiële draagkracht. Dit stelt ons in staat deze waarborg te leveren via de C.V. Algemene borgstellingen.

Woningen die volledig zijn afgewerkt, vereisen geen waarborg gezien alles gebouwd is en de Wet Breyne niet van toepassing is. De beste waarborg is dus een afgewerkte en gecontroleerde woning!

De wet Breyne (de woningbouwwet van 9 juli 1971) biedt de bouwer van een huis en de koper van een te bouwen woning een uitgebreide bescherming op diverse vlakken. Deze wet is dwingend: men kan er niet van afwijken. De wet beoogt dat de toekomstige eigenaar volledig en correct wordt geïnformeerd. Daarom moeten een aantal vermeldingen verplicht schriftelijk worden opgenomen in de overeenkomst.