Waarom een nieuwbouwwoning de veiligste vastgoedinvestering is!

De vastgoedmarkt staat niet stil. Eén op de vijf woningen of appartementen die vandaag te koop staan worden gekocht door investeerders. Voor nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog hoger. Daar gaat de helft van alle nieuwbouwpanden naar investeerders. Een trend op de vastgoedmarkt en dat is niet zonder reden. Hoewel de Belg traditioneel een baksteen in de maag heeft, zien we toch een bijzondere verschuiving. Zo is kopen niet voor iedereen even realistisch en wint huren aan populariteit.

Een mooie opportuniteit dus voor investeerders om het geld dat op de bank haast niets opbrengt, te investeren in vastgoed. Vooral nieuwbouwwoningen zijn een optimale investering. Waarom? Wij zetten vier ultieme redenen op een rij.

1. Weinig aanbod in sterk vragende markt


Er is meer vraag naar huurwoningen en dus moet ook het aanbod volgen
. Hoewel we reeds zien dat er heel wat wordt geïnvesteerd in nieuwbouw, merken we dat dit voornamelijk gaat over nieuwbouwappartementen en in mindere mate over nieuwbouwwoningen. Voor een groot stuk omdat we nog erg traditioneel denken. Bij huren denken we meestal aan koppels die willen sparen voor een eigen woning. Maar vandaag zijn er steeds meer gezinnen die er bewust voor kiezen om geen eigen woning aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat kopen niet meer realistisch is of omdat ze geen lange financiële verplichtingen willen aangaan.

2. Huren kan op langere termijn


Vandaag denken we bij huren dus vooral aan kortetermijnoplossingen. Een huis verhuren kan daarom voordeliger zijn. Huurders blijven meestal langer in een huis dan in een appartement. Je kan dus voor langere tijd aan dezelfde mensen verhuren en dat is natuurlijk een groot voordeel als verhuurder

3. Prijsverschil is minimaal


Ook voor het prijsverschil moet je het niet laten. Uit recente cijfers blijkt namelijk dat het prijsverschil tussen nieuwbouwappartementen en -woningen minimaal is geworden. Zo kies je voor een betere investering tegen bijna dezelfde prijs.

4. Het is de veiligste keuze


Dit alles maakt van een nieuwbouwwoning de veiligste investering. Door de grote vraag is het haast zeker dat je woning verhuurd zal worden. Het feit dat het over een woning gaat, zorgt er ook nog eens voor dat het langetermijnhuurders zal aantrekken.

ZORGELOOS INVESTEREN? CONTACTEER ONS.

No Comments

Add a Comment