Toch nog genieten van de woonbonus? Bij ons kan het!

De plannen van de regering om de woonbonus af te schaffen zijn een feit. Het fiscaal voordeel dat je nu krijgt voor het kopen van een huis of appartement waarvoor je een hypothecaire lening afsluit is weldra niet meer. Wie vanaf 2020 een woning of appartement koopt zal het dus zonder woonbonus moeten stellen. Met het einde van het jaar in zicht blijven er heel wat vragen achter die we hier graag voor jou beantwoorden. 

Kan ik nog genieten van de woonbonus als ik nu iets koop? 

Het kan, maar je zal wel snel moeten zijn. Als je een appartement of woning bij Gilen woonprojecten op ‘t oog hebt dan kunnen we dit nog voor jou in orde brengen tot het einde van oktober. We zorgen voor een snelle ondertekening én administratie, waardoor je dossier nog voor het einde van dit jaar kan verlijden bij de notaris. 

BEKIJK HIER ONS AANBOD! >

Over hoeveel geld gaat het hier concreet? 

Alles hangt af van je persoonlijke situatie, maar als we gaan kijken naar de lening van een gemiddeld koppel op 20 jaar dan kan het voordeel makkelijk oplopen tot 30 000 euro, weliswaar gespreid over de looptijd van de lening. Met de woonbonus kan je betaalde interesten, kapitaalaflossingen en premies voor schuldsaldoverzekering (tot op bepaalde hoogte) inbrengen. Een aanzienlijk voordeel, dat nu dus zal verdwijnen. 

 

Zou ik nog snel een lening afsluiten? 

Wie een huis of appartement gevonden heeft kan zeker nog proberen om de lening dit jaar nog af te sluiten. Bij Gilen zorgen we ervoor dat alles vlot verloopt en kunnen we je helpen met een versnelde administratie. Wie voor eind oktober beslist kan dus een lening afsluiten en nog genieten van de woonbonus. 

 

Wat als ik te laat ben? 

Indien je kredietakte pas na 31 december 2019 wordt verleden, kan je geen gebruik meer maken van de woonbonus en val je onder het nieuwe systeem. De nieuwe regering compenseert deze afschaffing met een verlaging van de registratierechten. Helaas wegen deze lagere registratierechten vaak niet op tegen de tienduizenden euro’s die je kan besparen met de woonbonus. Voor koppels is het verlies zelfs nog groter, want zij genieten nu nog dubbel van de woonbonus. 

Heb jij nog vragen over de woonbonus of maak je graag eens een afspraak om je woonplannen te bespreken? Maak hier een afspraak

WONING OF APPARTEMENT KOPEN? BEKIJK ONS VOLLEDIG AANBOD HIER! >

No Comments

Add a Comment